Waardering:
  • 0 stemmen - gemiddelde waardering is 0
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
vakantie
#1
Zojuist terug van een trip door Engeland. Ook links rijden gaat prima met een Mazda . . .

   
Antwoord
#2
Vorig jaar ook met de 2 via Calais per trein naar Dover geweest en toen Zuid- en Midden-Engeland verkend.
Ging inderdaad prima met het Mazdaatje; meer nog dan in Nederland bleek het een heerlijk gooi- en smijtautootje te zijn.

Hoe heb jij de oversteek gemaakt, Johannes?
Antwoord
#3
mooie en leuke foto.......
Antwoord
#4
Wij nemen altijd de boot Calais-Dover. (Claustrofobie  Confused ). Zijn eerst naar Somerset geweest en vervolgens naar Hastings. Urenlange files op de M25 en de M4. Het viel me trouwens op hoeveel Mazda's er in Engeland rijden. Of komt dat omdat ik er zelf een heb?
Antwoord
#5
Johannes schreef:(Claustrofobie  Confused  )

Zo klein is het in die trein niet, hoor. Het enige dat je merkt is dat het een klein half uurtje donker wordt buiten.

Johannes schreef:Het viel me trouwens op hoeveel Mazda's er in Engeland rijden. Of komt dat omdat ik er zelf een heb?

Geen idee. Mij viel vooral de enorme hoeveelheid Jaguars op. Die dingen zie je daar net zoveel als hier Ford Fiëstaatjes.
Antwoord
#6
Zojuist vakantie naar Noorwegen geboekt, naar o.a. Oslo, Bergen, Geiranger, Vosnavag en Dombas. Dus het hooggebergte in!
Met de 2 uiteraard Smile
Antwoord
#7
Net terug van twee weken Noorwegen. Ook dat gaat prima met een 2'tje!

Het rare is daarom dat ik slechts één andere 2 gezien heb. Wel aardig wat Mazda's, maar voornamelijk CX5'en, en een enkele 6 of 3. Verder waanzinnig veel elektrische auto's: Tesla's, Nissan Leafs, Jaguar F-Pace's en Renault Zoë's.

De enige andere 2 die ik gezien heb, was een hagelnieuwe in de Mazda showroom, toen mijn remmen plots begonnen te piepen. Ik dacht dat mijn remblokjes versleten waren en da's niet grappig in de bergen. De dealer heeft er een proefritje mee gemaakt en de auto op de brug gezet en kwam toen tot de conclusie dat de remblokjes nog prima waren, maar dat er iets anders piepte bij de remmen. Daar hebben ze spul op, of tussen, gesmeerd dat veel in Noorwegen wordt gebruikt en daarna was het gepiep (zo goed als) over. Half uurtje werk, maar ik hoefde niets af te rekenen.

Verder deed 'ie het super. Net als vorig jaar in Engeland, maakte ik weer mee dat ik aan het begin van een afdaling van z'n 5 terug wilde schakelen naar z'n 4 (om meer op de motor af te remmen), terwijl hij op precies dat moment in de gaten had dat de helling nogal steil was en adviseerde terug te schakelen naar z'n 3. Dat gebeurt niet in Nederland.

Omdat je in Noorwegen op de meeste wegen niet harder dan 60 of 80 mag (soms 100, maar dat zijn slechts enkele snelwegen), hebben we met gemak meer dan 750 km per tank gereden.

   
Antwoord
#8
Leuk bericht.........en prachtige foto....
Antwoord
#9
Mooie foto! Het valt me op hoe schoon je velgen (nog) zijn. Heb je ze tussendoor schoongemaakt? Bij mij waren ze na twee weken Engeland zwart!
Antwoord
#10
Dankjulliewel.
Dit was relatief aan het begin van de vakantie. Je wil niet weten hoe mijn 2'tje er nu uitziet...  Blush
Antwoord


Ga naar locatie:


Gebruikers die dit topic lezen: 1 gast(en)